Het passen van kleding via een App

Enkele dagen geleden stond het uitgemeten in de krant: een supermarkt concern welke zich nieuwe kleding laat maken liet zijn personeel een foto maken in ondergoed of strakke sportkleding om zo de juiste contouren te bepalen. Naast dat de Autoriteit Persoonsgegevens zich al uitgesproken tegen deze proef, zal menig kleermaker zich echt hebben afgevraagd: Hoe dan?

Opmeten van  kleding

Inderdaad, deze kleermakers hebben gelijk. Het opmeten van kleding is een serieuze bezigheid en eigenlijk niet te doen met een app. Elke mens is anders. Natuurlijk zit er verschil in dik en dun, maar wat dacht u van armlengte of beenlengte, een kort of langer bovenlijf, en ga zo nog maar even door. Ja, heel veel mensen passen in de ‘standaard maatrange’ welke er is. Maar niet iedereen, en het is juist belangrijk om voor deze mensen iets speciaals te vinden of te maken.

Kleding passen is maatwerk

Het passen van kledingHet passen van kleding is daarom een serieuze bezigheid. Natuurlijk staan wij open voor nieuwe (digitale) technieken, maar het passen van kleding bij mensen is maatwerk maar vooral vakwerk. Daarom kiezen wij bij Anno71 er heel vaak voor om bedrijven te ondersteunen bij passessies. Mocht het echt maatwerk moeten zijn, dan schakelen wij hulp in van een kleermaakster. Zo weten we zeker dat de mensen tevreden rond(blijven) lopen in hun bedrijfskleding.