Wat zijn transfers eigenlijk ?

Vaak krijgen we de vraag wat transfers eigenlijk zijn.

Transfers zijn bedrukkingen op een kunststofdrager. De kunststofdrager heeft aan de achterzijde een lijmlaag. Deze lijmlaag wordt door middel van een speciale drukpers op de kleding geperst. Het ander groot voordeel is dat transfers langer “houdbaar” blijven. De speciale lijmlaag die is aangebracht heeft een houdbaarheid van ca. anderhalf jaar. Je kunt dus ineens meerdere transfers bestellen, en deze later laten aanbrengen.

Het persen van de transfers op de kleding wordt gedaan met een hitte pers waarmee op 180 graden de bedrukkingen worden geperst. De lijmlaag wordt dan in de kleding geperst. Het beste is om de kleding welke geperst is enkele dagen na het persen niet meteen te wassen. De transfer heeft namelijk enkele dagen nodig om zichzelf maximaal te hechten aan de kleding.

Er is enorm veel kwaliteitsverschil in transfers. Je hebt transfers welke zelfs industrieel gewassen kunnen worden, en transfers die wat elastischer zijn, zodat ze mooi mee rekken. Je hebt zelfs transfers die het uiterlijk hebben van een borduring, maar toch middels deze speciale lijmlaag zijn aangebracht.
Een groot voordeel van transfers is dat de kosten niet echt oplopen als het logo, welke op de transfer moet komen, meerdere kleuren heeft.

Ook kun je een mooi kleurverloop goed overlaten komen op een transfer. En de (werk)kleding blijft flexibel, waardoor het draagcomfort super goed blijft.
Wilt u meer uitleg hebben over hoe uw logo het langst mooi blijft op uw nieuwe bedrijfskleding, neem dan eens contact met ons op. Wij leggen u graag alle ins en outs van het bedrukken uit.