De veranderingen in bedrijfskleding, steeds meer oog voor mode trends

Was het u al opgevallen? Steeds vaker wordt bedrijfskleding modieuzer: mooie leren schorten, denim bloesjes, al dan niet met kleuraccenten en (leren) bretels in de horeca, maar ook modernere kleuren, pasvormen en kleding bij bouwbedrijven of logistieke bedrijven. Bedrijven willen ook met bedrijfskleding laten zien waar ze voor staan.

Wees onderscheidend met Bedrijfskleding

Elk bedrijf heeft zijn eigen visie, missie en identiteit. Toch is er veel concurrentie. Bedrijven doen er dan ook alles aan om onderscheidend te zijn van de concurrentie. Maar weet u dat u zichzelf echt kunt onderscheiden met bedrijfskleding ? Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten kleding en merken te verkrijgen.

Een goed en gedegen advies is daarom heel belangrijk. Bespreek met uw leverancier uw wensen, en laat hem enkele voorstellen maken. Daarna kunt u samen bekijken of deze voorstellen in uw beeld bij uw bedrijf passen.

Uniformiteit, laat samen zien waar je voor staat

We zien regelmatig dat medewerkers in verschillende functies van het bedrijf uiteenlopende bedrijfskleding dragen. Op zich is dit natuurlijk logisch, want de kleding moet geschikt zijn voor de functie. Toch kun je een eenheid creëren door een duidelijke stijl te creëren en deze in alle soorten bedrijfskleding door te voeren.

Kies een passend kleurenschema en kleine terugkerende accenten. Zo straalt het gehele bedrijf eenheid en uniformiteit uit. Wilt u Iets extra’s ? Tegenwoordig kan er al met kleine aantallen Iets unieks worden gemaakt.

Comfortabel met een goede pasvorm

Naast modieus is comfort natuurlijk ontzettend belangrijk. Wanneer uw medewerkers zich goed voelen in wat ze dragen stralen ze dit ook uit. Kies stoffen die prettig dragen en goed ademen. Het moet er goed uitzien, maar ook vooral lekker zitten.

Uw medewerkers moeten goed tot hun recht komen in de kleding, een goede pasvorm is daarbij erg belangrijk. Daarnaast moet de kleding praktisch blijven. Het moet tegen een stootje kunnen en gemakkelijk wasbaar zijn. Tegenwoordig is er zelfs bedrijfskleding die gedroogd kan worden in een wasdroger.

Wat zijn de trends?

Wat we veel zien zijn leren schorten, denim blouses, maar vooral ook kleding die op maat gemaakt is, bijvoorbeeld een blouse met een eigen kleur stiksel. Ook fairtrade kleding en kleding gemaakt van bijvoorbeeld gerecycled plastic in combinatie met ecologisch katoen, komen meer en meer in.

Sommige bedrijven gaan voor een luxueuzere uitstraling waar anderen juist kiezen voor een casual look. Het belangrijkste is dat de kleding uit moet stralen wat u met uw bedrijf wilt uitstralen. Uw mensen zijn tenslotte het visitekaartje van uw bedrijf.

Wilt u een gedegen advies hebben welke stijl van bedrijfskleding en/of werkkleding bij u zou passen ? neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij ontzorgen u hierin graag !